wmv ItalianoWMV Niederlande
Abrasieve en erosieve slijtagevermindering door slijtvaste Lunac 2+ lagen toe te passen op delen die zand-, slib- of stofslijtage ondervinden

Behoud van opbrengst en kwaliteitOnderdelen met abrasieve- of erosieve slijtage (zoals slijtringen, extrusiedelen, cyclonen of messing kalibratiedelen, enz.) kunnen succesvol en langdurig worden beschermd tegen hoge abrasieve slijtage met Lunac 2+. Deze coating is erg goed in staat om deze vorm van slijtage in te dammen, door middel van de gecombineerde hardheid van Hv 1150
tot 1230 voor de matrix van metalloglas en gemodificeerd keramiek Hv 2100 en is daarmee harder dan zand (tot Hv 1100) ! Het passeren van de hardheid van het slijtend medium door een coating of harding heeft een enorme impact op de slijtvastheid (doorgaans een 50 tot 100- voud). De coating heeft een vrij ruim laagdiktebereik (45-350 μm).
wear resistant coating for calibration tool
Lunac 2+ gecoate messing kalibratieplaten, operationeel in een proceslijn voor PVC-vensterprofielen, gevuld met titaniumdioxide. Naast de goede slijtvastheid (zie onderstaande serie), levert de Lunac 2+ laag producten op zonder (zwarte) punten of strepen. Deze onderdelen gaan tot 10 jaar mee in het geval van intensieve productie in plaats van een paar maanden (mede door de kras- en deukweerstand). Bovendien bleek van de geteste lagen alleen de Lunac 2+ laag het extrusieproces qua weerstand niet te hinderen. Door de hoge slijtvastheid van de Lunac 2+ laag tekent het profiel ook na een lange run zodanig weinig af, dat ook producten met een andere breedte op dezelfde plaat geëxtrudeerd kan worden.

ceramic coating for calibrator plates


Deze 2 kalibratieplaten werden onder identieke omstandigheden direct na elkaar getest (met gelijk vacuüm en productsnelheid). Het witte product (TiO2) verwerkt op de Lunac 2+ gecoate plaat laat de kalibratieplaat 80 keer langzamer slijten dan de originele messing 58 plaat.Messing kalibreerbuizen voor m.n. PVC extrusie profiteren sterk van de harde slijt- en corrosievaste Lunac 2+ toplaag. De standtijd van dergelijke delen neemt ook doorgaans met een factor 80 toe. De warmtegeleiding van de Lunac 2+ toplaag is zodanig, dat geen meetbare warmte-afvoerbeperking wordt waargenomen.

Het voorvlak van deze granuleerplaat is voorzien van 100 μm Lunac 2+ en daarmee een goedkopere, maar even effectieve vervanging van hard metaal.

Product: basisproduct diervoer met zandcontaminatie.
Hoewel de Lunac 2+ laag (doorgaans 125-150 µm) op deze pump bushings te lijden kan hebben onder cavitatie of corrosieve slijtage door te hoge lipsealtemperaturen, zijn de resultaten en mogelijkheden (w.o. kostprijsreductie) doorgaans bijzonder interessant.