WMV DeutschWMV NederlandAnti-kleef Lunac 1-coatings aangebracht op extrusiedelen en spuitneuzen kunnen diverse extrusieproblemen oplossen vanwege het inerte en microscheurvrije oppervlak

Het onderscheidende effect van de Lunac 1-coating op de vermindering of het volledige voorkomen van afbraak / zwarte puntenvorming in kunststoffen is vooral opmerkelijk in extrusiedelen. Smeltbreuk- of streepvorming wordt in de meeste toepassingen sterk tegengegaan door een Lunac 1 coating. Omdat deze effecten verband houden met de veranderde gesmolten kunststof-Lunac 1 versus gesmolten kunststof-staal interacties, zal het beste effect worden gesorteerd wanneer alle oppervlakken die in contact komen met gesmolten kunststoffen worden bekleed. Vermindering van de smeltbreuk en baardvorming op de rand zal verder worden verbeterd door de Lunac 1-coating te polijsten tot extreem lage waarden (Ra <0,01 μm) en de Lunac 1 laag ook enkele millimeters
om de hoek van de uittredende zijde van het extrusiedeel aan te brengen. Wij besteden altijd extra aandacht aan alle randen. Sluitvlakken moeten zo scherp mogelijk zijn (minder turbulentie / minder degradatie). De goede substraatbinding van Lunac 1 maakt scherpe randen mogelijk (hoewel de brosse aard van Lunac 1 altijd in ogenschouw genomen moet worden). Het reinigingsinterval van met Lunac 1 gecoate onderdelen wordt meestal met een factor 3 tot 7 verlengd. Het verwijderen van een (zwarte) afzetting is bijna zonder uitzondering aanzienlijk eenvoudiger bij delen die voorzien zijn van Lunac 1, en kan worden uitgevoerd worden met behulp van middelharde gereedschappen (zoals messing) of een oven / polijstmiddel (maar nooit met harde schuurmiddelen).
thermal degradation prevention of PUR processing machine PUR-verwerkingslijn met hoge gevoeligheid voor (thermische) PUR afbraak (productverkleuring/ moleculaire degradatie en doorslag). Alleen adapter- en filterelementen (onderdeel vooraan) die volledig Lunac 1 gecoat waren (waarbij zelfs geen enkele plek onbekleed mocht blijven) bleken in staat deze problemen volledig op te lossen.


non stick coating for flat dies and adaptors

De minst onderbroken oppervlakken met de laagste ruwheid, de laagste oppervlakte-energie en een goed inert materiaal verbetert over het algemeen de doorstroming van het kunststof maximaal. Lunac 1 kan zelfs in opmerkelijk korte tijd worden gepolijst tot minder dan 0,005 μm, vanwege de bijzondere vloeipolijsteigenschap.
plastic degradation prevention in nozzles

Ook spuitneuzen tot soms Ø 5 mm kunnen aan de binnenzijde nog bekleed worden.
In dit geval om te voorkomen dat het Polycarbonaat thermisch wordt afgebroken.

Lunac 1 non stick coating for adaptors


Deze adapter toont een kunststof degradatiespoor (grafisch toegevoegd) om het effect weer te geven van (bijna) onzichtbare oppervlakteonregelmatigheden op een locatie waar het doorgaans niet wordt verwacht. Het innitiatiepunt van een streep moet vaak ver van de uittreezijde worden gezocht. Koolstof-, maar ook vaak chroomstaal is niet (voldoende) inert en meestal niet genoeg homogeen of kan lijden onder indringing van plastic afbraakproducten (afbeelding 4). Onderzoek heeft aangetoond dat al deze omstandigheden een belangrijke reden kunnen zijn voor de productie van strepen, baardvorming, verbranding van zwarte puntjes en verkleuring. Een Lunac 1 coating is meestal zeer effectief in het verminderen of voorkomen van deze problemen als gevolg van het ononderbroken inerte oppervlak.